Wat te doen bij schade?

Schade aan uw auto wilt u natuurlijk zo snel mogelijk laten repareren. Verzekeringsmaatschappijen nemen alleen schades in behandeling na ontvangst van een volledig ingevuld schadeformulier. Daarom is het belangrijk dat u allereerst het Europees Schadeformulier invult. Laat dit door alle betrokken partijen ondertekenen. Wij zijn u uiteraard graag van dienst bij het invullen van het formulier.

Het vervolg van de schadeafhandeling is afhankelijk van uw verzekeringsdekking:
  • volledig casco (All Risks)
    Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt vrijwel alle schade bij een aanrijding, ongeacht de schuldvraag. Ook schades als gevolg van storm, inbraak en vandalisme vallen hieronder.
  • beperkt casco (WA-extra)
    Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt alleen aanrijdingschade door dieren, storm en inbraak. Overige aanrijdingschades worden niet door uw eigen verzekering vergoed. De procedure voor schadeafhandeling is hetzelfde als hieronder beschreven bij Wettelijke Aansprakelijkheid.
  • Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
    Uw verzekeringsmaatschappij vergoedt uitsluitend de schade die u aan het voertuig van een tegenpartij veroorzaakt. Als een tegenpartij schade aan uw auto veroorzaakt, kunt u contact opnemen met de verzekering van de tegenpartij. Waar mogelijk kunnen wij u hierbij van dienst zijn. Neemt u hiervoor persoonlijk contact met ons op.
Het verhalen van schade op een tegenpartij kan enige tijd in beslag nemen.

Verzekeringsmaatschappijen selecteren schadebedrijven die de gehele schadeafhandeling verzorgen. Onder het kopje Verzekeraars op onze site vindt u een overzicht van verzekeringsmaatschappijen. Wij regelen in alle gevallen de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij voor u.

Wordt uw schade niet vergoed door een verzekeringmaatschappij en wilt u deze toch laten repareren? Bel ons gerust voor het maken van een afspraak. Wij beoordelen de schade en u ontvangt vervolgens een offerte. Als u hiermee akkoord gaat, voeren wij de schadebehandeling uit.
Home | Schade | Verzekeraars | Links | Contact